dinsdag, 9. februari 2016 - 13:19

Beulen nieuwe baas landmacht

Beulen nieuwe baas landmacht
Foto: Min Def.
Den Haag

Generaal-majoor Leo Beulen wordt op 24 maart de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Mart de Kruif op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vooruitlopend op zijn nieuwe functie krijgt Beulen op 14 maart de rang van luitenant-generaal.

Beulen begint zijn loopbaan in 1978 op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Daarna volgen verschillende operationele en staffuncties. Na militaire opleidingen in onder meer Amerika vervult Beulen meerdere bevelsfuncties, waaronder commandant van zowel 25 Afdeling Pantserluchtdoelartillerie als van het Commando Luchtdoelartillerie. 

Ook heeft hij enkele uitzendingen op zijn naam staan. Hij gaat niet alleen naar Bosnië-Herzegovina, maar wordt voor het NAVO-hoofdkwartier in Heidelberg ook een jaar uitgezonden naar Afghanistan.

Legerkorps

In 2012 is hij als directeur Operaties bij de Defensiestaf gedurende 2 jaar nauw betrokken bij militaire missies wereldwijd. Zijn huidige functie is plaatsvervangend commandant van het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster.

Categorie: