zaterdag, 20. februari 2016 - 9:47 Update: 20-02-2016 9:50

Wintersportdrukte opnieuw vroeg op gang

Wintersportdrukte opnieuw vroeg op gang
Foto: Archief EHF
Lijnden

Wintersporters die dachten de files voor te zijn door vroeg te vertrekken zijn nu al te laat. Diverse wintersportsnelwegen beginnen nu al vol te lopen. De VID verwacht op alle wintersportsnelwegen opgeteld dik 400 kilometer file. Dit meldt de Informatiedienst zaterdag.

De grootste drukte wordt vandaag in Frankrijk verwacht. De regio Parijs krijgt vakantie en ook in steden als Lyon en Bordeaux heeft men nog een week vrij. De Franse verkeersdienst verwacht de drukste zaterdag van dit skiseizoen die zelfs is benoemd als 'Zwarte Zaterdag'. Dat is nu al te merken want voor 07:00 uur stonden er al files op de A43 tussen Lyon en de Alpen. Die files groeien de komende uren snel door. Ook het slechte weer (regen) kan het verkeer net als vorige week hinderen.

Duitsland/Oostenrijk

Ook in Duitsland komen wintersporters er zo vroeg al niet ongeschonden vanaf. Op de route tussen Munchen en de Alpen staat al een lange 'Stau' van bijna 15 kilometer. De vertraging is al een uur. Ook op de terugweg staan vakantiegangers in de file. De bekende grenscontroles bij Kufstein en Salzburg zorgen voor file tussen Oostenrijk en Duitsland.

Update 08:13 uur

Verkeer tussen Lyon en de Alpen (A43) staat in beide richtingen muurvast. Dat komt door een ongeluk. Totaal tellen we op de route tussen Lyon en Val Thorens alweer bijna 30 kilometer file.

Update 09:12 uur

In Duitsland is de route tussen Munchen en Oostenrijk overbelast: we tellen daar langzaamrijdend en stilstaand verkeer over 40 kilometer. De Oostenrijkse Fernpas staat ook vast. In Frankrijk is zoals verwacht de A43 het drukst. Toch zijn er ook nog plekjes waar het -weliswaar tijdelijk- wél doorrijdt.

Categorie:
Provincie: