maandag, 22. februari 2016 - 17:27 Update: 22-02-2016 19:24

'Uitstel van betaling voor moederbedrijf Aktie Sport en Perry Sport'

'Uitstel van betaling voor moederbedrijf Perry Sport en Aktie Sport'
Foto: fbf
Amsterdam

Er is opnieuw een groot bedrijf in gevaar. Het gaat om Unlimited Sports Group (USG), een holding die onder andere Perry Sport en Aktiesport in haar portefeuille heeft. De holding heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank Amsterdam die het uitstel ook heeft verleend.

Het Algemeen Dagblad (AD) bracht het nieuws maandagmiddag naar buiten gebaseerd op een brief die de USG-holding naar het personeel van de winkels heeft gestuurd waarin het aangevraagde uitstel wordt vermeld. USG-holding was maandagmiddag niet meer bereikbaar voor commentaar. 

In de brief aan het personeel laat USG-holding weten dat zowel het faillissement van Scapino, dat onderdeel was van MacIntosh en een doorstart maakte maar zonder Aktiesport en het faillissement van V&D voor de holding grote gevolgen heeft gehad. 

'Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG', valt er volgens het AD in de brief te lezen. Het zou gaan om 128 shop-inshops van Aktiesport in de Scapinowinkels en 11 shop-in-shops van Perry Sport in een aantal V&D winkels.

Categorie:
Provincie: