woensdag, 24. februari 2016 - 17:30 Update: 24-02-2016 21:28

Ontspoorde trein Dalfsen geborgen

Treindelen Dalfsen weggetakeld, herstelwerk aan spoor is gestart
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dalfsen

Vannacht en woensdag zijn de vier ontspoorde treindelen in Dalfsen weggetakeld. ProRail is aan het einde van woensdagmiddag begonnen met het herstel van het spoor zo laat de railbeheerder woensdag weten.

'De trein ontspoorde dinsdagochtend na een botsing met een hoogwerker. Door de botsing zijn de bovenleiding, de spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur flink beschadigd', aldus ProRail.

Spoorschade

Nu de trein is geborgen, kan het spoorherstel definitief plaatsvinden. Na herstel van het spoor zelf, is er vervolgens nog tijd nodig voor het uitvoeren van veiligheidstesten. Zoals het er nu naar uit ziet zullen al deze werkzaamheden nog wel enkele dagen in beslag nemen.

Wegtakelen trein

Afgelopen nacht is ProRail begonnen met het wegtakelen van de trein. De vier treindelen zijn met grote zorgvuldigheid van elkaar gehaald en daarna met diepladers afgevoerd naar een depot voor verder onderzoek. Woensdagmiddag 24 februari werd het laatste treindeel afgevoerd.

Onderzoek

Op 23 februari botste een Arriva-trein 's ochtends op een hoogwerker op de bewaakte overweg Het Lageveld in Dalfsen. Bij het ongeval is de machinist van de trein om het leven gekomen en raakten zeven personen gewond. De politie, ProRail, Arriva, Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport voeren onderzoek uit naar de oorzaak van de botsing.

De overweg Het Lageveld

Het ongeval gebeurde op de bewaakte overweg Het Lageveld. Inmiddels is vast komen te staan dat de overweg ten tijde van het ongeval heeft gefunctioneerd. Sinds 1976 heeft zich op deze overweg geen ongeval voorgedaan. De hoogwerker was niet in opdracht van ProRail aan het werk.

Bussen

Vanwege het ongeval rijden er tussen Ommen en Zwolle bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: