zaterdag, 27. februari 2016 - 21:26 Update: 28-02-2016 22:14

Man uit badkamer bevrijd door politie

'Huiselijk geweld blijkt opsluiting'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Politie Amsterdam Overtoomse Sluis kreeg afgelopen nacht een melding over ruzie en huiselijk geweld. De buren hadden geschreeuw gehoord en hulpgeroep in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam West.

Dit schrijft Politie Amsterdam Overtoomse Sluis op de Facebookpagina. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werden ze opgevangen door een buurman. Via zijn balkon konden de agenten op het balkon van de betreffende woning komen. Daar kregen ze contact met de man die om hulp had geroepen en bleek wat bleek? Het ging helemaal niet om huiselijk, maar om 'eenzame opsluiting'. De man zat vast in zijn badkamer en kreeg de deur met geen mogelijkheid meer open.

Om de man uit zijn benarde positie te halen, moesten de agenten de zaak forceren. De deur  was met geen mogelijkheid meer van het slot af te krijgen, of op een andere manier open te krijgen. Toen zat er voor de dienders niets anders meer op dan 'maatje 42' of wel het intrappen van de deur. De bewoner was zeer opgelucht. Hij kon nu door het gat in de deur naar buiten kruipen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: