donderdag, 10. maart 2016 - 11:17 Update: 10-03-2016 11:23

Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd

Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd
Foto: Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie Noordbrabants Museum
Den Bosch

Om tegemoet te komen aan de grote belangstelling voor de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ verruimt Het Noordbrabants Museum de openingstijden. Met ingang van maandag 14 maart a.s. is het museum dagelijks een uur langer open, bezoekers kunnen vanaf dan tot 20 uur de tentoonstelling bekijken.

Vanaf 24 maart worden de openingstijden nog verder verruimd. Tot 8 mei a.s. is het mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag de tentoonstelling tot 23 uur te bezoeken. Door deze maatregelen komen er ruim 50.000 extra tickets beschikbaar die vanaf vandaag online zijn te boeken via tickets.hnbm.nl.

Sinds de opening op 13 februari jongstleden bezochten ruim 90.000 mensen de spraakmakende overzichtstentoonstelling gewijd aan Jheronimus Bosch. In totaal zijn er al 300.000 tickets verkocht. Omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd is besloten de openingstijden flink te verruimen, zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen dit unieke overzicht van Bosch te bekijken. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar ‘zijn’ stad ’s‑Hertogenbosch waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd. 

Categorie:
Provincie: