woensdag, 23. maart 2016 - 9:24 Update: 23-03-2016 10:42

Akkoord doorstart Perry Sport en Aktiesport

Overname Perry Sport en Aktiesport rond
Foto: Perry Sport / Aktie Sport
Amsterdam

Er is overeenstemming bereikt over de verkoop van de winkels van Perry Sport en Aktiesport. Dat hebben de curatoren van USG bekend gemaakt. Daarmee is de continuïteit van een groot aantal winkels verzekerd en de werkgelegenheid van een groot aantal medewerkers gewaarborgd. JD Sports zal op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en onderhandelingen met verhuurders. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen om hoeveel winkels het gaat.

De werknemers van Perry Sport en Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Aan hen is op 1 maart jl. door curatoren ontslag aangezegd. Een belangrijk deel ervan zal in de overgenomen winkels aan de slag kunnen blijven. Dat geldt ook voor een belangrijk deel van de medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam.

De met JD Sports en de curatoren van USG bereikte overeenstemming zal overigens nog moeten worden beoordeeld en goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zal pas daarna definitief zijn. Een beslissing van de ACM wordt op korte termijn verwacht, vermoedelijk deze week nog.

Categorie:
Provincie: