vrijdag, 25. maart 2016 - 8:34 Update: 25-03-2016 8:38

Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Brussel

Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Brussel
Foto: RVD
Den Haag

Door de aanslag op het vliegveld Zaventem van dinsdag in Brussel zijn drie Nederlanders om het leven gekomen. Dat meldt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag vanuit Indonesië, waar hij momenteel op bezoek is.

De minister is bedroefd door het bericht dat hij ontving. ‘Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Ik wens hen veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies. Het is afschuwelijk dat deze mensen door de willekeur van terreur zijn gedood’, aldus Koenders. De slachtoffers zijn een broer en zus, woonachtig in de Verenigde Staten, en een vrouw uit Deventer.

De Belgische autoriteiten zijn op dit moment nog druk bezig met de identificatie van de overige slachtoffers van zowel de aanslag op het vliegveld als die op metrostation Maalbeek. Koenders: ‘Terrorisme kent geen grenzen en geen enkel mededogen. Dat laten de aanslagen van dinsdag in Brussel opnieuw zien.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vannacht de families van de slachtoffers ingelicht. Het ministerie houdt nauw contact met de nabestaanden en staat hen bij waar mogelijk.