vrijdag, 25. maart 2016 - 9:47

Man aangehouden na brand in flat

Man aangehouden na brand in flat
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Axel

Een 28-jarige inwoner van Sas van Gent is in de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 01.00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting.

Even voor zijn aanhouding was een brand ontstaan in de flatwoning waar zijn vriendin woonachtig is. Dit betreft een woning aan de Kanaalkade in Axel. De buurman van de vriendin heeft de (kleine) brand geblust. De brandweer is ter plekke gekomen om de woning te ventileren, maar hoefde niet meer na te blussen. Voor de vriendin is een tijdelijk onderkomen geregeld, omdat de woning niet geschikt was om in te slapen.

Aangestoken

Volgens de brandweer was de brand ontstaan op een plek die niet voor de hand lag, dus werd het vermoeden dat de brand was aangestoken groter. Door de politie zijn getuigen gehoord en mede door hun verklaringen werd duidelijk dat de 28-jarige man mogelijk iets met de brandstichting te maken moest hebben. Om die reden is hij dan ook aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij mag vandaag (vrijdag) een verklaring afleggen ten overstaan van de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):