dinsdag, 29. maart 2016 - 16:26 Update: 29-03-2016 17:00

Terrorismeverdachte wil niet worden uitgeleverd aan Frankrijk

Terrorismeverdachte wil niet versneld worden uitgeleverd aan Frankrijk
Foto: FlashphotoNL
Amsterdam

De 32-jarige man die op 27 maart in Rotterdam is aangehouden op verzoek van de Franse autoriteiten wil niet versneld worden overgeleverd aan Frankrijk. Dit betekent dat de rechtbank binnen 90 dagen moet beslissen of de man wordt overgeleverd of niet.

Vanmiddag is de man voorgeleid aan de officier van justitie van het parket in Amsterdam. De 32-jarige man wordt door Frankrijk gezocht voor ‘betrokkenheid bij een criminele organisatie die gelinkt is aan een terroristische onderneming’.  De officier van justitie heeft de man alle beperkingen opgelegd. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en niet met de buitenwereld. Ook het OM zal terughoudend zijn met verstrekken van informatie.

De 32-jarige man zal binnen 60 dagen op een openbare zitting staan van de rechtbank in Amsterdam. Tot die tijd zit hij in overleveringsdetentie. De rechtbank zal twee weken na de openbare zitting beslissen of de 32-jarige man naar Frankrijk mag worden overgeleverd of niet.

Als de rechtbank de overlevering toestaat, dan zal de 32-jarige man binnen 10 werkdagen na de beslissing van de rechtbank door het Openbaar Ministerie aan de Franse autoriteiten worden overgedragen.

Het parket Amsterdam en de rechtbank in Amsterdam zijn de Centrale Autoriteit voor uitleveringen binnen Europa die overleveringen worden genoemd.

Categorie:
Provincie: