woensdag, 6. april 2016 - 7:44 Update: 06-04-2016 8:29

'Ouders houdt gevaarlijke vleermuiscape weg bij kinderen'

IKEA: Ouders houdt gevaarlijke vleermuiscape weg bij kinderen
Foto: Ikea
Amsterdam

IKEA verzoekt consumenten de LATTJO vleermuiscape buiten bereik van kinderen te houden. Het product voldoet niet aan de veiligheidseisen en wordt daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de cape inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing na ontvangst van drie meldingen over kinderen die schrammen en schaafwonden in de nek hadden opgelopen tijdens het spelen met de vleermuiscape. Dit gebeurde nadat de cape vast kwam te zitten en slechts moeizaam losliet. Er was sprake van lichte verwondingen waarbij geen medische behandeling nodig was. Aangezien IKEA het risico op toekomstige incidenten met de cape wil uitsluiten, is overgegaan tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.

Nieuwe vereisten

Na ontvangst van de meldingen heeft IKEA direct een veiligheidsonderzoek gestart. Uit de eerste resultaten van dat onderzoek is gebleken dat de cape niet soepel loslaat zodra deze vast komt te zitten. Op basis hiervan heeft IKEA besloten nieuwe vereisten te gaan formuleren ten aanzien van dit soort bevestigingen. IKEA doet geen concessies aan de veiligheid van haar producten.

Verkoop gestaakt

De LATTJO vleermuiscape maakte onderdeel uit van het LATTJO vleermuispak en was onder artikelnummer 603.116.50 ook los verkrijgbaar. Dit kinderspeelgoed was sinds november 2015 te koop in alle IKEA markten, met uitzondering van Rusland en Indonesië. IKEA heeft de verkoop van de LATTJO vleermuiscape direct gestaakt na ontvangst van de meldingen vorige maand.

Categorie:
Provincie: