woensdag, 13. april 2016 - 23:37 Update: 14-04-2016 15:16

Vogelopvang Soest: 'Voorkom eendenverkrachtingen. Voer de eenden niet'

Vogelopvang Soest: 'Voorkom eendeverkrachtingen. Geef geen brood'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Soest

De Vogelopvang in Soest roept inwoners op om de eenden nu vooral niet te voeren, omdat dat verkrachtingen in de hand werkt.

De mannetjeseenden zijn normaliter veel tijd kwijt aan voedsel zoeken, maar als ze brood gevoerd krijgen, hebben ze opeens zeeën van tijd over voor hun seksuele lusten en bespringen ze hun vrouwelijke soortgenoten. Dit schrijft RTV Utrecht woensdag.

De verkrachtingen hebben grote gevolgen voor de vrouwtjeseenden. Sommige raken gewond of ze vluchten uit angst of stress en komen nooit meer terug. Met als gevolg dat veel getraumatiseerde eendenbaby's al heel jong zonder moeder komen te zitten. De Vogelopvang in Soest heeft inmiddels al 53 weeskuikens binnen. Lucienne Schuyt van de Vogelopvang tegen de omroep: 'In een seizoen krijg ik er zo'n vijfhonderd binnen. Maar het begint nu al heel erg vroeg.' Over een oplossing voor de verkrachtingen zegt ze: 'De mannetjes moeten gewoon zelf hun voedsel opzoeken en daar veel tijd aan spenderen zodat ze geen tijd hebben om vrouwtjes te verkrachten.'

Categorie:
Provincie: