donderdag, 14. april 2016 - 11:26 Update: 14-04-2016 18:59

Kinderpostzegels 2016 weer 'gekleurd' door tekeningen Fiep Westendorp

Illustraties van Fiep Westendorp op kinderpostzegels 2016
Foto: kinderpostzegels
Leiden

In het jaar waarin de 100e geboortedag van Fiep Westendorp wordt gevierd, schitteren Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim & Pom en Otje op de kinderpostzegels. De verkoop van de postzegels met de herkenbare en oer- Hollandse illustraties gaat in september van start.

Met de opbrengst van de verkopen biedt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden kansen op een betere toekomst. Ook de Fiep Westendorp Foundation steunt projecten gericht op kwetsbare kinderen. Hierdoor is een logische samenwerking tussen beide partijen en PostNL ontstaan.

Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Geweldig dat deze partijen hun krachten verenigen ten gunste van kwetsbare kinderen. We verwachten dat de postzegels met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp enthousiast ontvangen gaan worden. Al ruim 2.500 scholen hebben aangegeven hun steentje bij te willen dragen.”

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp hebben ook in 1997 op de Kinderpostzegels gestaan. Ik vind het een feest dat we ter ere van ‘100 Jaar Fiep’ weer uit de vele illustraties kunnen putten. ” 

Categorie:
Provincie: