vrijdag, 15. april 2016 - 18:21 Update: 15-04-2016 18:39

Slimme trillende fiets klaar voor de markt

Slimme trillende fiets klaar voor de markt
Foto: Archief EHF
Den Bosch

TNO heeft een intelligente fiets ontwikkeld die bij kan dragen aan het terugdringen van het aantal verkeersongevallen met zwaar letsel voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: de fietsers.

De intelligente fiets is nu klaar om op de markt te brengen. De intelligente fiets waarschuwt voor gevaarlijke situaties en zorgt er op die manier voor dat de fietser veiliger en comfortabeler kan rijden. 

Trillingen

De intelligente fiets kan gevaren voor de fiets detecteren met een radar aan de voorkant. Ook neemt de fiets achteropkomend verkeer waar via een camera achterop de fiets. De fietser wordt geattendeerd op gevaren door trillingen. 

Het conceptmodel van de intelligente fiets is nu in een fase dat TNO de technologie kan overdragen aan fabrikanten die de fiets kunnen produceren en op de markt brengen. 

De intelligente fiets is een innovatie die TNO samen ontwikkelde met partners als de Fietsersbond en Roessingh Research & Development en is mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Limburg.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):