donderdag, 21. april 2016 - 9:05 Update: 21-04-2016 11:48

Brand in sportschool en café IJmuiden blijkt aangestoken

Brand IJmuiden blijkt aangestoken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
IJmuiden

De brand van begin deze week in IJmuiden waarbij twee panden zijn verwoest blijkt te zijn aangestoken.

De politie zoekt getuigen van een brand in een pand aan de Zeeweg in IJmuiden. De brand brak in de nacht van zondag op maandag rond 01.50 uur uit. Uit onderzoek is gebleken dat het om brandstichting gaat, dit meldt de politie donderdagochtend.

Persoon gewond

Bij een grote brand in een sportschool en café in IJmuiden is in de nacht van zondag op maandag een persoon zwaargewond geraakt.

De brand brak uit in een sportschool en sloeg over naar grand café La Belle aan de Zeeweg. Op het moment dat de brand uitbrak waren er volgens de brandweer zo'n dertig mensen in het pand aanwezig.Ten tijde van de brand vond een explosie plaats. Een buurtbewoner gaf later aan een gaslucht te hebben waargenomen. De brandweer had moeite de brand te bestrijden, omdat het vuur de houten trappen had verwoest. De brand kon dus alleen nog maar van buitenaf worden bestreden. Drie panden zijn verwoest door de brand. De panden zijn alledrie van dezelfde eigenaar. De gewonde persoon had zware brandwonden opgelopen. Over zijn toestand is nog weinig bekend. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: