zaterdag, 23. april 2016 - 11:03 Update: 24-04-2016 13:37

Twee mannen aangehouden voor brandstichting vakersstal

210 varkens gered bij stalbrand in Echt
Foto: Archief EHF
Echt

Vrijdagavond zijn 210 varkens gered bij een brand in een stal in het Limburgse Echt. Dit heeft de brandweer bekendgemaakt.

De brandweer werd vrijdagvond rond 19.30 uur gealarmeerd voor een brand in een stal bij Abdij Lilbosch in Echt. 'De 210 varkens die in de stal zaten zijn door de eigenaar, omstanders, en de brandweer uit de stal gehaald en in veiligheid gebracht. Er zijn geen personen en dieren gewond geraakt', aldus de brandweer.

Opgeschaald

Omdat bij de melding al duidelijk was dat de brand uitslaand was, en er nog 210 varkens aanwezig waren, heeft de brandweer gelijk opgeschaald naar grote brand waardoor drie blusvoertuigen en twee waterwagens werden ingezet om de varkens te redden en de brand te bestrijden. 

Meting gevaarlijke stoffen

Naast de stal lag een opslag van stro die bij de brand betrokken was. Hierdoor kwam er veel rook vrij en zijn een adviseur gevaarlijke stoffen, en twee meetploegen, ter plaatse gekomen om metingen te verrichten. Uit de resultaten van de metingen bleek dat er geen verhoogde concentratie van gevaarlijke stoffen vrij kwamen. 

Om 20.29 uur werd het sein brand meester gegeven omdat er geen gevaar meer voor uitbreiding van de brand was. Een opgeroepen loonbedrijf heeft daarna de stro uit elkaar gehaald waardoor het beter kon worden afgeblust. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):