zaterdag, 23. april 2016 - 21:24 Update: 23-04-2016 22:56

Hulpdiensten bevrijden op één dag twee vrouwen uit vuilcontainer

Hulpdiensten bevrijden op een dag twee vrouwen uit vuilcontainer
Foto: Archief EHF
Arnhem

De hulpdiensten moesten zaterdag twee keer uitrukken voor vrouwen die klem kwamen te zitten in een vuilcontainer, nadat ze hun sleutels erin hadden laten vallen.

Allereerst was er een geval in Arnhem in de Akkerwindestraat waar een vrouw vast kwam te zitten in een ondergrondse afvalcontainer. Daar was ze ingedoken, nadat haar sleutels erin waren gevallen. De vrouw had eerst de meldkamer van de brandweer gebeld met de mededeling dat ze haar sleutels per ongeluk in de container had laten vallen. Ze kreeg van de telefonist het advies te wachten op een medewerker van de gemeente. Kennelijk vond de vrouw het te lang duren. Ze wist zelf de deur van de ondergrondse container te openen en erin te kruipen, maar kon er daarna niet meer uitkomen. Dit meldt Omroep Gelderland zaterdag.

Met veel moeite kon de brandweer haar uit haar benarde positie bevrijden. De vrouw mankeerde niets. Ook heeft ze haar sleutels terug.

Opvallend genoeg gebeurde er zaterdag vrijwel hetzelfde aan de Schuitenzand in Delfzijl. Ook daar liet een vrouw haar sleutels in een afvalcontainer vallen en besloot ze die zelf  te gaan zoeken. Ze kwam vast te zitten en werd door de politie bevrijd. Ook zij raakte niet gewond en kreeg haar sleutels terug, zo weet de Telegraaf.