dinsdag, 26. april 2016 - 15:23 Update: 26-04-2016 17:15

Crematie jongeman niet vergoed door uitvaartverzekering

Crematie jongeman niet vergoed door uitvaartverzekering
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zeist

Kleine lettertjes van verzekeringspolissen kunnen tot onverwachte en schrijnende situaties leiden en zijn soms niet te begrijpen. Zo ook de uitvaartverzekering van Danilo van Ooyen die hij bij Monuta had afgesloten.

Danilo stond volgens De Nieuwsbode Zeist als kind op de uitvaartpolis van zijn vader bij uitvaartverzekering Monuta. Op zijn 18e verjaardag moest Danilo een eigen uitvaartpolis hebben, die ook bij Monuta werd afgesloten.  

Tien maanden na het afsluiten van de polis heeft Danilo een einde gemaakt aan zijn leven. Een clausule in de uitvaartpolis zegt dat de verzekering niet uitkeert binnen twee jaar na afsluiten van de polis. Dit kregen de ouders van Danilo te horen op de sterfdag van hun zoon.

Tegenover de Nieuwsbode Zeist zegt de moeder van Danilo  ‘Het crematorium waar we voor wilden kiezen, was duurder. Dus werd het Nieuwegein. Er kwamen geen volgauto’s, het werd de goedkoopste kist. Het was zo’n sociale, lieve jongen. We hebben het zo goed mogelijk gedaan, maar ook zo goedkoop mogelijk.’

Beide ouders zijn afgekeurd volgens de wet arbeidsongeschiktheid en leven van een bescheiden inkomen. Naast een hoop verdriet om het verlies van hun zoon, blijven ze achter met een rekening van 5000 euro. Om toch de uitvaart van Danilo te kunnen betalen zijn vrienden van hem een inzamelingsactie begonnen. Doneren kan via: www.dreamordonate.nl/5650-uitvaart-danilo-van-ooyen

Monuta laat in een reactie weten dat zij de situatie verschrikkelijk vinden.  Als tegemoetkoming hebben de ouders 1000 euro in mindering op de rekening gekregen. Ook voor het opbaren van hun zoon heeft de familie korting gehad. ‘Het is ons helaas niet mogelijk om verder te gaan. Daarvoor was de looptijd van de verzekering te kort’, aldus een woordvoerder van Monuta.

Categorie:
Provincie: