dinsdag, 26. april 2016 - 20:50 Update: 26-04-2016 20:57

Klaas Tigelaar nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg

Klaas Tigelaar nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg
Foto: Gem. Leidschendam-Voorburg
Leidschendam-Voorburg

Klaas Tigelaar wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeenteraad heeft dit dinsdag in een besloten raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten.

Klaas Tigelaar (48) is sinds 2007 werkzaam als burgemeester van de gemeente Oud-Beijerland.  Daarvoor was hij wethouder jeugd, onderwijs, volksgezondheid en sport in de gemeente Alphen aan den Rijn namens de ChristenUnie.

De fractievoorzitters zijn begin dit jaar de straat en markt op geweest om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente te spreken. Mensen wilden vooral een burgemeester die goed kan luisteren. Een burgemeester die een verbinder, regiospeler, boegbeeld, benaderbaar en iemand met een luisterend oor is. We menen met deze kandidaat iemand gevonden te hebben die deze eigenschappen bezit. 

Astrid van Eekelen, die als voorzitter van de vertrouwenscommissie bij het gehele proces betrokken is geweest:  “Dat is gelukt. Met Klaas Tigelaar hebben wij iemand die open staat en toegankelijk is voor alle inwoners en met een echt luisterend oor’.  Zij deelde  het besluit over de  aanbeveling mee tijdens het openbare deel van de raadsvergadering van 26 april 2016.

Met de aanbeveling is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft eerst nog een gesprek met de kandidaat en daarna benoemt de Koning op voordracht van de minister de nieuwe burgemeester. Hij wordt vervolgens op 5 september 2016 geïnstalleerd in een bijzondere raadsvergadering.

Categorie:
Provincie: