zondag, 1. mei 2016 - 16:42 Update: 01-05-2016 22:45

Dakbrand Marriott Hotel Den Haag

Marriot Hotel Den Haag ontruimd vanwege grote dakbrand
Foto: Archief EHF
Den Haag

Rond 15.00 uur is zondagmiddag in Den Haag op het dak van het Marriott hotel aan de Johan de Wittlaan een grote brand uitgebroken. Dit meldde de brandweer zondagmiddag.

Een persoon naar ziekenhuis

Het hotel, dat vlak tegenover het Catshuis ligt, werd mede door de goede organisatie van de Bedrijfshulpverlening (BHV), direct zonder problemen ontruimd. Vanwege het mooie weer waren veel gasten al buiten. Een persoon is volgens de brandweer voor controle overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij rook en roetdeeltjes had ingeademd.

Metingen brandweer

De brandweer had de dakbrand van het 10 verdiepingen tellende gebouw rond 16.20 uur onder controle. De brandweer heeft ter controle nog wel een gedeelte van de dakbeplating losgehaald om te zien of de brand daar ook helemaal uit was.

Lobby vrijgegeven

Rond 17.00 uur mochten de hotelgasten alvast terug in de lobby van het hotel. Nadat de brandweer ook klaar was met het verrichten van metingen in de rest van het hotel konden de gasten ook weer naar hun hotelkamers.

Onderzoek oorzaak

Over de precieze oorzaak van de brand, die volgens een woordvoerster van de brandweer waarschijnlijk op het dak zelf is begonnen en niet via ventilatiepijpen van beneden kwam, is nog niets bekend en zal een onderzoek meer duidelijkheid over moeten geven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):