donderdag, 12. mei 2016 - 13:55

Belg veroordeeld voor ontucht met 5-jarig meisje op camping Bergeijk

Belg veroordeeld voor ontucht met 5-jarig meisje op camping Bergeijk
Foto: Archief EHF
Bergeijk

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 39-jarige man uit België tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden met een proeftijd van 4 jaar voor ontucht met een minderjarig meisje.

De vrachtwagenchauffeur maakte in juni 2014 een sanitaire stop bij een camping in Bergeijk en zag daar het 5-jarige meisje lopen. Hij trok de onderbroek van het meisje naar beneden, betastte en knuffelde haar en verrichtte intussen een seksuele handeling bij zichzelf. De politie kwam de verdachte op het spoor door een DNA-match.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij ontucht pleegde met een meisje dat fysiek geen weerstand kon bieden. Hij maakte haar belangen ondergeschikt aan zijn eigen lustgevoelens. Anderzijds ziet de man in dat hij moet worden behandeld. Hij is in april 2015 in België veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar met een proeftijd van 5 jaar en meerdere bijzondere voorwaarden, waaronder een reeds ingezet behandel- en begeleidingstraject. Dit traject zou (tijdelijk) moeten worden stopgezet als de rechtbank voor het delict in Bergeijk een onvoorwaardelijke gevangenisstraf zou opleggen.

De rechtbank beseft zich terdege dat de direct betrokkenen en de maatschappij na een dergelijk delict behoefte zullen hebben aan vergelding. Toch oordeelt de rechtbank dat de maatschappij meer gebaat is bij een ononderbroken voortgezette behandeling van de man. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):