donderdag, 12. mei 2016 - 16:45 Update: 12-05-2016 19:54

Online museum toont bezoeker de geschiedenis van 100 jaar Schiphol

Schiphol opent virtueel museum
Foto: Screenshot
Schiphol

Vanaf vandaag kan iedereen via de website schiphol100jaar.nl een online museum over onze jubilerende luchthaven Schiphol bezoeken. Bijzonder is dat bezoekers zelf óók oude Schiphol-foto’s, video’s en bijzondere verhalen kunnen uploaden. Het museum is een reis door de tijd in beeld en tekst uit de rijke 100-jarige geschiedenis van Schiphol. Van het eerste straalvliegtuig tot de opening van de Polderbaan. Van vliegende dieren tot de aankomst van The Beatles.

In het online museum zijn foto’s en filmpjes te zien die niet eerder op deze manier in een overzicht zijn samengebracht. De beelden zijn afkomstig uit archieven van Schiphol zelf en van partners als het Stadsarchief Amsterdam, het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook foto’s en video’s uit het publieke domein zijn voor deze virtuele tentoonstelling gebruikt.

Zelf foto’s en filmpjes uploaden

Paul Luijten van het projectteam 100 Jaar Schiphol: “Dit is een gratis toegankelijk museum van en vóór iedereen.Schiphol100jaar.nl is, net als onze luchthaven, zeven dagen per week, 24 uur per dag open. Het museum maakt qua omvang een bescheiden start en wordt vanaf nu voortdurend aangevuld met nieuwe items. En we hopen natuurlijk dat iedereen die nog een bijzondere foto of een mooi filmpje op zolder heeft liggen van de luchthaven, dit met ons gaat delen in de collectie ‘ingezonden’ op de website. Zo zorgen we er straks samen voor dat al die Schiphol-herinneringen in beeld en tekst, levend blijven voor toekomstige generaties.”

Categorie:
Provincie: