vrijdag, 13. mei 2016 - 13:25 Update: 13-05-2016 13:31

Weer overval buschauffeur Rotterdam, politie toont foto verdachte

Weer overval buschauffeur Rotterdam, politie toont foto verdachte
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Deze maand is in Rotterdam voor de tweede keer een buschauffeur van lijn 38 overvallen. Donderdagmiddag 12 mei rond 13.45 uur werd opnieuw een buschauffeur bij een halte op de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam het slachtoffer. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Zelfde verdachte

'Begin van de maand overkwam een collega van hem hetzelfde, eveneens op de Nieuwe Crooswijkseweg. Vermoedelijk gaat het om dezelfde overvaller. De politie gaat vandaag beelden van de jongeman vrijgeven', aldus de politie.

12 mei 2016

Donderdag 12 mei reed een buschauffeur op lijn 38 die rijdt van Schiedam Centrum naar de eindhalte aan de Kerkhoflaan in Rotterdam-Crooswijk. Rond 15.40 stond hij bij een halte op de Nieuwe Crooswijkseweg. Als hij net weg wil rijden, lijkt er nog een passagier mee te willen. 

De jongeman die instapt, haalt echter een groot mes tevoorschijn, dreigt daarmee te steken en eist geld. De chauffeur geeft de geldcassette af en de overvaller loopt rustig weg, de Nieuwe Crooswijkseweg af en slaat daarna linksaf de Couwaelstraat in.

Beelden verdachte vrijgegeven

Op 1 mei is een buschauffeur op soortgelijke wijze overvallen op de Nieuwe Crooswijkseweg. Omdat de politie vermoedt dat het om dezelfde persoon gaat, worden beelden van de man vrijgegeven via www.politie.nl , Facebook en Burgermail. Vanavond zal RTV Rijnmond in de nieuwsuitzending aandacht aan deze overvallen besteden en worden de bewegende beelden in de uitzending getoond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: