dinsdag, 24. mei 2016 - 14:33 Update: 24-05-2016 14:38

Negen jaar cel voor doodslag op Sumatralaan

Negen jaar cel voor doodslag op Sumatralaan
Foto: Bert van den Berg
Groningen

De rechtbank in Noord-Nederland heeft een celstraf van 9 jaar opgelegd voor het om het leven brengen van de 42-jarige Mais 'Rasta' Jozef op de Sumatralaan in Groningen op 15 augustus 2015.

Het Openbaar Ministerie vond tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak dat de 43-jarige Michael D. zich schuldig haar gemaakt aan moord. De rechtbank is van oordeel dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag en niet aan moord, omdat het fatale schietincident direct volgde op het gevecht tussen de beide mannen en voor kalm en rustig beraad dus geen gelegenheid bestond.

Hoewel verdachte zich mocht verdedigen tegen de aanval van het slachtoffer, heeft hij naar het oordeel van de rechtbank door meteen op het lichaam van het slachtoffer te schieten de grenzen van wat voor verdediging nodig was ver overschreden. Deze overschrijding acht de rechtbank niet verontschuldigbaar.

Het opleggen van een TBS-maatregel is niet mogelijk, omdat op grond van de beschikbare gedragskundige informatie niet kan worden vastgesteld dat bij verdachte sprake is van een ziekelijke stoornis.  

Categorie:
Provincie: