dinsdag, 24. mei 2016 - 16:13

Vrouwen opgelicht na daten met 37-jarige man

Vrouwen opgelicht na daten met 37-jarige man
Foto: Archief EHF
Alkmaar

Zeker 5 vrouwen zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van oplichting door een man die zij onder meer via een datingsite hadden ontmoet. Het Openbaar Ministerie heeft hiervoor een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats laten aanhouden. Zijn voorlopige hechtenis is eerder deze maand met drie maanden verlengd.

De verdachte, die in een aantal gevallen ook een valse naam gebruikte, zou in zeer korte tijd het vertrouwen van vrouwen hebben weten te winnen. Dit deed hij onder meer door te vertellen dat hij voor organisaties werkte die over het algemeen bekend staan als betrouwbaar. Met verzonnen verhalen zou hij de vrouwen hebben bewogen tot het lenen van geld of het afsluiten van contracten op hun naam. Het gaat om duizenden euro’s.

De slachtoffers zijn afkomstig uit Vlissingen, Leiden, Heerhugowaard, Heerlen en Roosendaal. Ook in België zouden vrouwen zijn opgelicht. Het Openbaar Ministerie houdt er rekening mee dat er meer slachtoffers zijn. Mogelijk hebben deze al aangifte gedaan maar zijn die in verband met een valse naam van de verdachte nog niet gekoppeld. Misschien hebben zij nog geen aangifte gedaan. Wie mogelijk slachtoffer is kan zich melden bij de politie, die het onderzoek voortzet.

Categorie:
Provincie: