woensdag, 25. mei 2016 - 10:55 Update: 25-05-2016 15:20

Veilprijs stripboek 'Kuifje in Afrika' zonder tekst geschat op 60.000 euro

Veilprijs stripboek 'Kuifje in Afrika' zonder tekst geschat op 60.000 euro
Foto: Catawiki
Amsterdam/Londen

Deze week komt bij online veilinghuis Catawiki één van de duurste en meest zeldzame Kuifje stripboeken ooit onder de hamer. Het gaat om een tekstloze versie van het album 'Kuifje in Afrika' uit 1948.

Volgens veilingmeester Jacques Pels, stripboeken expert bij Catawiki is het een bijzonder album. ''Het gaat om een prototype-album dat eind jaren 40 door een vertegenwoordiger van uitgeverij Casterman werd gebruikt tijdens de voorverkoop in het buitenland. Het album heeft daarom geen titel op de voorkant en ook geen teksten in de tekstballonen.

Het is tevens het eerste Kuifje album dat volledig in kleur verscheen. Op de hele wereld zijn slechts 7 exemplaren van dit tekstloze album bekend''. Het kuifje album is onderdeel van een exclusieve stripveiling met een groot aantal waardevolle strips en tekeningen. Een ander topstuk in de veiling is een originele pagina van het allereerste Suske en Wiske album 'Op het eiland Amoras'. De pagina die in 1946 door Willy Vandersteen werd gemaakt heeft een geschatte waarde van ongeveer 12.000 euro. Het veilinghuis verwacht dat de veiling in totaal meer dan 300.000 euro zal opbrengen. 

Categorie:
Provincie: