woensdag, 1. juni 2016 - 17:42 Update: 01-06-2016 22:23

Neergeschoten man Schiedam belde zelf 112

Door politie neergeschoten man belde zelf politie over beroving
Foto: EHF
Schiedam

Een familielid van de 21-jarige Capellenaar, die maandagavond in Schiedam door een politieman werd neergeschoten, heeft de stem van diezelfde 21-jarige Capellenaar herkend als van degene die een telefonische melding bij 112 heeft gedaan maandagavond. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag.

'In die melding zegt de beller dat hij is beroofd en beschoten en geeft hij een signalement van de dader', aldus het OM. Dat signalement kwam overeen met het signalement van de 21-jarige Capellenaar, inclusief de tas die gestolen zou zijn. 

Confrontatie

Toen de politieman hem wilde aanhouden als verdachte van de gemelde beroving, zag deze zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken. Naast de neergeschoten Capellenaar is de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan. De Capellenaar werd maandagavond even voor 20.00 uur ’s avonds neergeschoten in het Schiedamse Prinses Beatrixpark. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

 'Suïcide bij cop'

Het onderzoek is nog in volle gang en richt zich op verschillende scenario’s. Maar Rijksrecherche en OM houden er inmiddels ernstig rekening mee dat de melding vals was, en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht.

Sectie op lichaam

In het onderzoek zijn getuigen gehoord en is technisch onderzoek gedaan in het park. Ook is de betrokken politieagent gehoord. De sectie op het lichaam van de Capellenaar is donderdag. Het onderzoek wordt voortgezet. Het OM hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de nabestaanden van de jongeman, en aan de betrokken politieman.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: