vrijdag, 3. juni 2016 - 16:27 Update: 03-06-2016 16:39

Preventief fouilleren leidt naar ‘bankgebouw’ met 66.000 euro aan cash

Preventief fouilleren leidt naar ‘bankgebouw’ met 66.000 euro aan cash
Foto: Politie
Rotterdam

Agenten zijn afgelopen woensdag op een 'bankgebouw' gestuit waarin voor 66.000 euro aan cash lag.

Even daarvoor hielden zij een preventief fouilleeractie op de hotspots van het centrum van Rotterdam zoals Oude Westen, Witte de Witstraat, het scheepvaartkwartier en het Wijnhavengebied. Daarbij namen agenten veel geld in beslag. Bij een huiszoeking in een woning troffen zij 66.000 euro aan cash geld aan.

Totaal controleerden agenten tussen 19.00 en 4.00 uur ‘s nachts meer dan 40 personen en 15 voertuigen. Dit resulteerde in de aanhouding van een notoire inbreker die nog acht maanden mocht zitten, vier bekeuringen en een grote vangst op het gebied van witwassen en drugs: de bestuurder had 6000 euro bij zich zonder er een goede verklaring voor te hebben. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast namen de agenten zijn auto in beslag ook vanwege witwassen en de Opiumwet.

'Bankgebouw' met 66.000 euro in kas

In overleg met het Openbaar Ministerie vond in de woning van de man een doorzoeking plaats. Daar vonden agenten in een tas 30.000 euro, een rooster met een bedrag van 17.000 euro eronder, en in een jaszak zat nog eens 19.000 euro.

Doorzoekingen leveren nog meer geld op

Tijdens de doorzoeking stond er plots een man voor de woning die een aantoonbare relatie had met de woning waar de doorzoeking plaatsvond. Hij werd dan ook direct aangehouden en ook zijn auto namen de agenten in beslag. Ook een MacBook en meerdere mobiele telefoons namen zij in beslag voor onderzoek. 

Een sleutel van een van de verdachten, leidde de politie naar een ander woonadres in Rotterdam. Ook daar gaf het Openbaar Ministerie toestemming voor een huiszoeking, en ook hier niet zonder resultaat. Een half geladen vuurwapen lag klaar in de slaapkamer, de kluis bevatte een bedrag van 10.000 euro, een paspoort. 

Ook een aantal laptops en gsm’s namen zij in beslag. Een derde persoon werd bij het huis aangehouden. De personen konden ook in verband worden gebracht aan diverse belastingpapieren- en schulden. Buiten bij het tweede adres namen agenten ook nog een Mercedes in beslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: