maandag, 6. juni 2016 - 10:28 Update: 06-06-2016 10:37

Man met 'handen omhoog' uit telefooncel gepraat

Man met handen omhoog uit telefooncel gepraat
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

De politie heeft zondag, 5 juni 2016, omstreeks 17.35 uur op de Dr Struyckenstraat een 47-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde en het doen van een valse melding.

De politie gaat er vanuit dat hij zelf anoniem naar de meldkamer heeft gebeld. Hij gaf de voor- en achternaam van een man door die daar rond zou lopen met een doorgeladen vuurwapen. De bedoelde man is een bekende van de politie.

Agenten kregen van de centralist te horen dat zij de zware kogelwerende vesten aan moesten doen, De melder had namelijk gezien dat de man het vuurwapen had doorgeleden.

Aanhouding

De dienders zagen de door de melder bedoelde man uit de telefooncel komen. Ze hebben hem aangeroepen dat hij zijn armen moest spreiden en zijn handen moest laten zien. Hierna kreeg hij opdracht om op zijn buik te gaan liggen. De man gaf daar direct gevolg aan. Hierna werd hij gefouilleerd. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij werd geboeid en aangehouden. Aan het bureau werd de melding terug geluisterd, de stem werd door de politieman herkend als zijnde die van de aangehouden verdachte. Er wordt proces-verbaal tegen de 47-jarige man opgemaakt. Hij ontkent zelf het telefoontje gepleegd te hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: