zondag, 12. juni 2016 - 10:48 Update: 12-06-2016 10:49

Verdachte huiselijk geweld rijdt in vluchtpoging in op agent

Verdachte huiselijk geweld rijdt in vluchtpoging in op agent
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Oisterwijk

De politie arresteerde een 26-jarige man uit Oisterwijk. Hij pleegde huiselijk geweld. In een poging aan zijn arrestatie te ontkomen, reed hij in op een politieagent.

Op zaterdagavond 11 juni 2016 kreeg de politie melding van huiselijk geweld. De 26-jarige verdachte had tijdens een ruzie met zijn moeder vernielingen in het ouderlijk huis aangericht. Op het adres was al vaker sprake geweest van huiselijk geweld. Toen de agenten arriveerden, ging de verdachte er vandoor in de blauwe Fiat Punto. Er volgde een achtervolging, waarbij de verdachte met diverse verkeersovertredingen overige weggebruikers hinderde en in gevaar bracht. De verdachte reed daarbij met extreem hoge snelheden door de woonwijk.

Arrestatie

Hij reed zich vast in een hofje op Lijsterbeslaan. In een poging om opnieuw aan de politie te ontkomen, reed hij in op een uitgestapte agent. De agent moest opzij springen om niet aangereden te worden. De verdachte kon niet weg met zijn auto, omdat buurtbewoners de toegang tot het hofje ondertussen hadden geblokkeerd met een aanhangwagen.

De 26-jarige verdachte trachtte vervolgens te voet te ontkomen. De agent was sneller en wist hem met behulp van omstanders te overmeesteren. De verdachte uitte daarbij bedreigingen aan het adres van degenen die hem arresteerden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in het cellencomplex. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: