zondag, 12. juni 2016 - 12:42 Update: 12-06-2016 12:42

Tienduizenden euro's onderschept bij controle Franse voertuig A58

Tienduizenden euro's onderschept bij controle Franse voertuig A58
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Agenten kwamen in actie tegen verkeersgevaarlijk rijgedrag. Tijdens de bekeuringsituatie werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden. Dit leidde tot twee arrestaties en de inbeslagname van een groot geldbedrag.

Op zaterdagavond 11 juni 2016 zagen agenten op de A-58 een zwartkleurige Volkswagen Golf met een Franse kentekenplaat rijden. De bestuurder reed met hoge snelheid en haalde daarbij diverse keren rechts in. Na nog een aantal andere verkeersgevaarlijke overtredingen was de maat vol. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. Daarbij zagen de agenten een pak vacuüm verpakt geld onder de bestuurdersstoel liggen.

Dat was reden voor een nadere inspectie van de auto, waarbij nog een pak vacuüm geld tevoorschijn kwam. Het ging om enkele tienduizenden euro’s in verschillende coupures. De twee inzittenden van de auto werden gearresteerd. De arrestanten zijn twee inwoners van Lille (Frankrijk) van 23 en 25 jaar oud. Het geld werd in beslaggenomen. De politie onderzoekt de herkomst van het geld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: