dinsdag, 14. juni 2016 - 21:48 Update: 15-06-2016 8:47

Nieuw CAO-akkoord bereikt voor werknemers in het middelbaar beroepsonderwijs

CAO-akkoord voor werknemers in het middelbaar beroepsonderwijs
Foto: Archief EHF
Amsterdam

FNV Overheid en de andere werknemersorganisaties CNV Onderwijs, AOb, UNIENFTO/FvOv en de werkgeversorganisatie MBO Raad hebben afgelopen zaterdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor een cao voor de werknemers in het middelbaar beroepsonderwijs. Dit meldt FNV dinsdag.

Per 1 juli 2016

In het akkoord hebben vakbonden en werkgevers onder meer afspraken gemaakt over een loonsverhoging en het sociale zekerheidsstelsel. Als de achterbannen van de MBO Raad en de vakbonden akkoord gaan met het bereikte onderhandelingsresultaat, gaat de nieuwe cao per 1 juli 2016 in.

Salarisverhoging

Met het akkoord geven sociale partners onder andere invulling aan de salarisverhoging van 5,05% en eenmalig €500 bruto uit de Loonruimteovereenkomst Publieke Sector. Bovendien krijgt elke werknemer in april 2017 nog een eenmalige bruto-uitkering van € 500 (op basis van fulltime dienstverband, naar rato). 

De nieuwe cao heeft een looptijd van 15 maanden en loopt van 1 juli 2016 tot 1 oktober 2017. Daarnaast worden in het akkoord afspraken gemaakt over sociale zekerheid bij ontslag, een afwijking op de ketenbepaling voor zij-instromers, participatiebanen en het overleg met vakbonden op de mbo-school.

55.000 medewerkers

De werknemersorganisaties en de MBO Raad gaan het onderhandelaarsakkoord met een positief advies voorleggen aan hun respectievelijke achterbannen. De verwachting is dat vóór 1 juli a.s. handtekeningen onder het akkoord kunnen worden gezet en de cao dan definitief is. De cao mbo geldt voor de ruim 55.000 medewerkers in het mbo en de volwasseneneducatie.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):