dinsdag, 28. juni 2016 - 15:46

7 en 15 jaar cel voor fatale woningoverval Winterswijk

7 en 15 jaar cel voor fatale woningoverval Winterswijk
Foto: Archief EHF
Winterswijk

De rechtbank veroordeelde 2 mannen van 28 en 29 jaar uit Moldavië tot een gevangenisstraf van respectievelijk 7 en 15 jaar. De mannen werden ervan verdacht een overval te hebben gepleegd in een woning in Winterswijk waarbij de bewoner om het leven was gebracht. Hierbij was ook een 3e man uit Moldavië betrokken. Hij is op 31 mei 2016 in zijn thuisland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

De rechtbank vindt bewezen dat de 3 mannen op 2 juli 2014 naar de woning van het slachtoffer zijn gegaan om te kijken of er wat te halen viel. Nadat ze de woning een tijdje hadden geobserveerd, zijn ze het erf opgegaan. Daar zijn de 3 mannen  door het slachtoffer ontdekt. Ze hebben de bewoner naar de grond gewerkt en zijn handen en voeten met tape vastgemaakt. Daarna hebben ze de man onder een kleed of zeil achtergelaten en zijn ze de woning ingegaan.

De vrouw van het slachtoffer, die in de woning aanwezig was hebben ze vast getapet aan een stoel. Ook hebben ze tape over haar mond en ogen aangebracht. Met de pinpas van de vrouw is 250 euro gepind.

De 29-jarige Moldaviër is teruggegaan naar de bewoner die buiten onder een kleed lag. Hij heeft de mond van de man dicht getapet. De rechtbank is van oordeel dat het slachtoffer hierdoor is overleden en dat alleen deze 29-jarige verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer. 

Categorie:
Provincie: