vrijdag, 1. juli 2016 - 10:23

Limburgs uitzendbureau verdacht van valsheid in geschrifte

Limburgs uitzendbureau verdacht van valsheid in geschrifte
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Maastricht

De Inspectie SZW heeft donderdag een doorzoeking verricht bij een Limburgs uitzendbureau. Dit bureau laat werknemers ook in het weekend werken, maar betaalt daarvoor vermoedelijk geen toeslag uit. Verder zou het uitzendbureau sjoemelen met de arbeidstijdenregistratie.

Het uitzendbureau wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte. De doorzoeking vond plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Het uitzendbureau is opgericht om personeel middels een uitzendconstructie in eigen beheer te kunnen houden en in te zetten bij hun eigen glastuinbouwbedrijven. Het onderzoek richt zich op lange werkweken waarbij niet alle gewerkte uren werden geregistreerd en het niet uitbetalen van toeslag op overuren .

Het vermoeden van de te lange werktijden, het niet correct uitbetalen van de gewerkte uren en het niet goed bijhouden van de arbeidstijden van de werknemers, heeft geleid tot het strafrechtelijk onderzoek. Bij de doorzoeking gisteren is de administratie in beslag genomen.

Voor de aanpak van misstanden in de uitzendbranche werkt de Inspectie SZW samen met o.a. de Belastingdienst, UWV, SNCU, SNA, werkgevers- en werknemersorganisaties en brancheorganisaties om deze misstanden vervolgens aan te pakken met de instrumenten die daarbij het meeste resultaat opleveren.