zondag, 3. juli 2016 - 11:09 Update: 04-07-2016 15:14

Bom onder auto Martin Kok. ''Lekker hoeren snoeren''

misdaadjournalist en voormalig crimineel Martin Kok
Foto: foto ter illustratie
Amsterdam

In Amsterdam is zaterdagavond laat een bom onder een auto aangetroffen bij misdaadjournalist en voormalig crimineel Martin Kok. Bomexperts hebben het verdachte pakket onschadelijk gemaakt. Onbekend is nog of het daadwerkelijk om een explosief ging.

Kok zegt tegenover de stadszender AT5 dat hij al door de politie was gewaarschuwd omdat hij op de dodenlijst zou staan. Gisteravond werd er een mogelijk explosief onder zijn auto gevonden op de Amsteldijk-Noord nabij de horecagelegenheid het Kalfje.

'Bommetje, magneetje, lampje dat brandde, ze zagen meteen dat het een bom was', zegt Martin Kok tegen AT5. 'Maar ze wisten het al van tevoren, want we moesten de zaak ontruimen. Ik was eten met een paar lekkere wijven in het Kalfje en toen we er uit liepen zag ik ook een bom onder mijn auto.'

''Hoeren snoeren''

Criminelen zouden het op Kok hebben voorzien omdat hij had geschreven over de liquidaties in de zogenaamde Koper26-zaak. Had ik onthullingen gedaan, die moest ik eraf halen.' De politie nam het kastje onder de auto serieus en liet de Explosieven Opruimingsdienst van defensie (EOD) komen. Het is nog onbekend of het om een explosief gaat. De politie is wel een groot onderzoek gestart.

De reactie van Kok tegenover de verslaggever van de stadszender was: 'Ze doen hun best maar. Ze halen de bom maar weg en wij gaan nog even lekker zuipen en naar de hoeren snoeren.'

Het is niet de eerste keer dat Martin Kok doelwit is van bedreiging. Eerder werd zijn huis en auto onder vuur genomen. De daders werden destijds opgepakt en veroordeeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: