maandag, 4. juli 2016 - 16:49

Verdachte van banden prikken Westland zit opnieuw vast

Verdachte van banden prikken Westland zit opnieuw vast
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Westland

Een 19-jarige man uit ’s-Gravenzande - die verdacht wordt van het lek prikken van honderden autobanden in het Westland - zit sinds woensdag 29 juni weer vast. Hij wordt verdacht van een nieuw strafbaar feit.

De man zou geprobeerd hebben een ander aan te zetten tot het lek steken van autobanden. Hij is in verband met deze nieuwe verdenking op maandag 4 juli voorgeleid aan de raadkamervan de Haagse rechtbank. Die heeft besloten de eerdere schorsing van zijn voorlopige hechtenis ongedaan te maken.

Nadat de man op 6 mei 2016 was aangehouden op verdenking van banden prikken, werd zijn voorlopige hechtenis op 23 mei 206 onder strenge voorwaarden geschorst. Zo kreeg de man een gebiedsverbod voor het hele Westland, een enkelband en verplicht toezicht van de reclassering. De verdenking is nu dat hij vanaf zijn tijdelijke adres geprobeerd heeft een andere persoon zover te krijgen dat die ging banden prikken. Deze heeft dit gemeld bij de politie en daarbij ook een schriftelijke instructie overlegd die deverdachte opgesteld zou hebben.

Over dertig dagen zal de raadkamer opnieuw beoordelen of het voorarrest van de verdachte verlengd moet worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: