vrijdag, 8. juli 2016 - 0:04 Update: 08-07-2016 0:15

De brandweer is boos

 De brandweer is boos
 De brandweer is boos
Rotterdam

De brandweer is boos. Daarom wordt er door tientallen korpsen door het hele land actie gevoerd. De brandweerlieden willen dat de pensioenleeftijd niet wordt verhoogd naar 62 jaar. Zij doen zwaar en gevaarlijk werk, en vinden het gevaarlijk om nog tot zo'n leeftijd door te moeten werken. De CAO onderhandelingen verlopen moeizaam en nu is de maat vol, aldus brandweer Nederland.

De acties begonnen vorige week mild, aldus de ploegen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zij weigerden een week lang om nog te komen opdagen bij vergaderingen en verplichte oefeningen. Een week later, sinds afgelopen maandag, zijn de acties uitgebreid. Bij verschillende (niet spoedeisende) meldingen weigert de brandweer nu nog te komen. Het is deze week al enkele keren voorgekomen dat er een melding werd uitgegeven, waarop de ploeg besloot in de kazerne te blijven.

Op diverse kazernes in de regio hangen vlaggen en doeken om aandacht te vragen voor het probleem. De brandweer is bereid de acties verder uit te breiden als de onderhandelingen voor een goede CAO niet vorderen. In welke vorm de acties uitgebreid zullen worden is nog niet bekend. De brandweer benadrukt dat de veiligheid niet in het geding komt. Voor spoedeisende meldingen zoals onder andere branden, ongevallen en reanimaties zal men altijd ter plaatse gaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: