vrijdag, 8. juli 2016 - 16:56

Aangehouden verdachte van belagen vrouw ook verdachte van twee andere zaken

Aangehouden verdachte van belagen vrouw ook verdachte van twee andere zaken
Foto: Archief FBF
Eindhoven

De man die zaterdag 18 juni in Sint Anthonis werd aangehouden voor het belagen van een vrouw in Boekel, heeft mogelijk nog twee andere slachtoffers gemaakt. Enkele uren voor zijn aanhouding zou hij in Eindhoven een andere vrouw van haar fiets hebben gereden en belaagd, en een paar dagen eerder zou hij in Eindhoven een meisje in een auto hebben getrokken en belaagd. Dat is gebleken uit onderzoek van de politie.

De 45-jarige verdachte uit Eindhoven werd zaterdag 18 juni rond 3.30 uur gearresteerd in Sint Anthonis. Hij zou kort daarvoor een 22-jarige vrouw uit Handel hebben belaagd in de omgeving van de straat Arendsnest in Boekel. Daar werd de vrouw van de fiets getrokken, door een man op de grond geduwd en vast gehouden. Het slachtoffer verzette zich hevig waarop de man in een auto vluchtte. De vrouw belde direct de politie en gaf details door van de auto en een signalement van de man. Even later zagen agenten de auto op de Breestraat in Sint Anthonis. Bij controle bleek het signalement van de man precies te kloppen en werd hij aangehouden.

Sint Anthonis

Uit onderzoek van de politie kwam de man ook naar voren als verdachte in twee andere zaken. Enkele uren voor zijn aanhouding in Sint Anthonis zou hij op de Geldropseweg in Eindhoven met een scooter een 18-jarige vrouw uit Geldrop van haar fiets hebben gereden. De vrouw is daar vastgegrepen, de man is bovenop haar gaan zitten en heeft haar keel dichtgeknepen. Op enig moment ging hij weg, waarop de vrouw kon vluchten en de politie kon waarschuwen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man al weg.

Eindhoven

De andere zaak vond enkele dagen eerder plaats, op woensdagavond 15 juni. Op de Geldropseweg in Eindhoven werd een 17-jarig meisje uit Geldrop rond 23.00 uur in een auto getrokken door een man. In de wagen bedreigde hij haar en heeft hij haar keel dichtgeknepen. Op enig moment kon het meisje uit de auto vluchten. De man reed vervolgens weg en het meisje heeft aangifte gedaan.

Onderzoek

Alle gegevens van deze drie zaken werden door de recherche gecombineerd. Daaruit kwam naar voren dat de Eindhovenaar verdachte is in alle drie de zaken. De Raadkamer heeft inmiddels zijn gevangenhouding voor 90 dagen bevolen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: