dinsdag, 12. juli 2016 - 21:28

'Senaat wil eerder terug in eigen gebouw na renovatie'

Nog drie varianten over voor renovatie Binnenhof
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De voorzitter van de Eerste Kamer wil dat minister Stef Blok voor de verbouwingsvariant kiest waarbij de Senaat na ruim twee jaar verbouwen weer op hun eigen plek kunnen terugkeren.

Ankie Broekers-Knol zegt tegenover verschillende media: ‘Het Binnenhof is hét symbool van de parlementaire democratie in Nederland. We vinden het niet oké als dat symbool heel lang op slot gaat. Hoe eerder hier weer vergaderd wordt, hoe beter’.

De Kamer stemde volgens het NRC vorige week in met een grootschalige renovatie van het hele Binnenhof. Hierbij gaan beide Kamers voor 5,5 jaar op slot.

Er is een variant dat de Eerste Kamer eerder open gaat, maar dan zou de Tweede Kamer negen maanden langer moeten wachten totdat ze weer op hun eigen plek kunnen terugkeren. Ook kost deze variant meer dan de geraamde 475 miljoen euro.

Volgens Broekers hoeft de Eerste Kamer veel minder ingrijpend aangepakt te worden. ‘Maar het gaat mij er niet om wie er eerder terugkeert, maar dat het hier niet een hele generatie Eerste én Tweede Kamerleden leeg staat.’ 

Categorie:
Provincie: