woensdag, 13. juli 2016 - 20:02

Drugsonderzoek vanwege mogelijke bedreiging bekendgemaakt

Drugsonderzoek vanwege mogelijke bedreiging bekendgemaakt
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Het HARCteam Rotterdam, een onderzoeksteam waarin Douane, Zeehavenpolitie en Fiod samenwerken, heeft een onderzoek naar de invoer van cocaïne bekend moeten maken omdat er informatie is binnengekomen dat mensen mogelijk bedreigd worden. Het onderzoek richtte zich op de herkomst en bestemming van zo’n 120 kilo cocaïne.

De cocaïne zat in 102 pakketten die in twee grote balen waren verstopt in een container afkomstig uit Ecuador. De container was in juni aangekomen in de Rotterdamse haven. Hij was geladen met cacao en moest doorvervoerd worden naar Antwerpen. Behalve de twee balen met de cocaïne zaten er ook een betonschaar en containerverzegelingen in. Vermoedelijk was het de bedoeling de container opnieuw te verzegelen nadat de drugs er ergens uit gehaald waren.

Het HARCteam besloot in overleg met de officier van justitie de vangst niet meteen bekend te maken maar te bekijken wie er op de drugs en de container af zouden komen. Er is nu besloten de vondst alsnog bekend te maken omdat het erop lijkt dat er mensen in het buitenland ernstig bedreigd worden omdat de smokkelaars de drugs “kwijt” zijn.

Het onderzoek naar de herkomst en bestemming van de cocaïne, die in juni meteen is vernietigd, wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie: