donderdag, 14. juli 2016 - 15:07

Felle dakbrand snel onder controle

Felle dakbrand snel onder controle
Groningen

Een dakbrand aan het Damsterdiep in Groningen heeft donderdagmiddag voor flinke schade gezorgd. Iets na 13 uur kwamen meerdere meldingen binnen bij Meldkamer Noord-Nederland. Verschillende omstanders gaven aan dat de vlammen uit het dak zouden slaan. Hierop is vrijwel direct opgeschaald naar middel brand en zijn in totaal twee blusvoertuigen en een hoogwerker uitgerukt.

Ter plaatse is door de verschillende brandweerlieden, die binnen een paar minuten arriveerden, meteen ingezet op het dak om zo verdere uitbreiding van de brand te voorkomen. Hierdoor is de schade vooral beperkt gebleven tot het dak en een deel van de woning er direct onder. 

Na de bluswerkzaamheden heeft de brandweer het dak en de woning eronder uitgebreid gecontroleerd. Nadat met zekerheid kon worden vastgesteld dat de brand volledig uit was en de luchtkwaliteit in orde is het pand overgedragen aan de politie. Zij zorgen samen met Stichting Salvage voor de verdere afhandeling. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden op het dak. Hierbij is niemand gewond geraakt. De exacte oorzaak is niet bekend. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: