vrijdag, 22. juli 2016 - 16:19

Medewerker Marechaussee de cel in voor drugssmokkel

Medewerker marechaussee de cel in voor drugssmokkel
Foto: fbf
Amsterdam

Twee verdachten zijn veroordeeld voor de invoer van ongeveer 6 kilogram cocaïne via Schiphol. Het hof heeft de verdachten op 22 juli 2016 gevangenisstraffen van 48 onderscheidenlijk 40 maanden met aftrek van voorarrest opgelegd. Eén van de verdachten was medewerker bij de Koninklijke Marechaussee ten tijde van het plegen van het feit en heeft daarom een hogere straf gekregen. Beide verdachten zijn in hoger beroep door het hof van één feit vrijgesproken

Schiphol

De cocaïne die vanuit Sint Maarten op Schiphol was ingevoerd, werd door een derde persoon aan de medewerker van de Koninklijke Marechaussee overhandigd. Deze zorgde er voor dat de cocaïne van de “airside” naar de “landside” werd gebracht. De andereverdachte regelde het vervoer van de runner van en naar Schiphol en het reisbureau.

De rechtbank

De rechtbank heeft de verdachten voor twee feiten betreffende de invoer van cocaïne veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes jaar met aftrek van voorarrest. Beide verdachten en het openbaar ministerie zijn in hoger beroep gegaan.

Eis

De advocaat-generaal heeft een gevangenisstraf voor de duur van zeven, onderscheidenlijk acht jaar met aftrek van voorarrest geëist. Zij ging daarbij uit van een bewezenverklaring voor twee feiten en zag tussen beide feiten een georganiseerd verband.

Categorie:
Provincie: