woensdag, 27. juli 2016 - 13:49

3 jaar cel en tbs voor neersteken studenten

3 jaar cel en tbs voor neersteken studenten
Foto: SXC
Utrecht

Een 23-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden voor twee keer een poging doodslag bij een studentencomplex in Utrecht in 2016. De verdachte heeft na een avond bij de studentenvereniging twee slachtoffers meerdere keren gestoken.

Ziekelijke stoornis

Uit de rapporten van de psychiater en de psycholoog blijkt dat de man een ziekelijke stoornis heeft. Hij is uit de aard van zijn stoornis geneigd om doelen te stellen die hij niet kan realiseren. De afwijzing van een van de slachtoffers heeft geresulteerd in ernstige agressieve impulsdoorbraak gericht op de twee slachtoffers. De rechtbank neemt de conclusies van de psychiater en psycholoog over en verklaart de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar.

Gebiedsverbod

Na de gevangenisstraf zal de man klinisch behandeld worden. Gezien de aard en complexiteit van de problematiek zal dit volgens de psycholoog lang duren. De rechtbankzal ter bescherming meerdere voorwaarden opleggen, waaronder een contactverbod met de slachtoffers en een gebiedsverbod bij de studentenvereniging.

Categorie:
Provincie: