donderdag, 11. augustus 2016 - 19:40 Update: 11-08-2016 20:15

Leden ondernemingsraad politie vingen dubbele toelage

Leden ondernemingsraad politie vingen dubbele toelage
Foto: Archief EHF
Utrecht

Meer dan twee jaar hebben leden van de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie een dubbele toelage gekregen voor hun werkzaamheden, terwijl ze ook al vrijgesteld werden van hun normale politiewerk.

Het gaat om meer dan de helft van de ondernemingsraad van de Nationale Politie. Dit blijkt uit documenten die de politie heeft vrijgegeven. Het betreft 13 leden die eerder in ondernemingsraden van  de regionale politiekorpsen zaten. De toelage die zij maandelijks kregen, was bedoeld als compensatie voor bijvoorbeeld vergaderen, het lezen van stukken en overwerk. Toen de Nationale Politie gevormd werd in 2014, stapten de leden over naar de centrale ondernemingsraad (COR). Vanaf dat moment kregen ze een nieuwe onkostenvergoeding, maar de andere bleef ook doorlopen.

In de stukken staat een afspraak beschreven waarbij leden van de centrale ondernemingsraad een maandelijkse toelage kregen van tot wel 537 euro van de cor van de Nationale Politie, plus nog een vergoeding vanuit het regionale korps waar ze voorheen in de ondernemingsraden zaten. Ook die laatste vergoeding kon al snel oplopen tot enkele honderden euro's. Dit schrijft het AD donderdag.

De brief van de korpsleiding aan de COR is donderdag vrijgegeven. Daarin staat dat de dubbele uitbetaling gold als 'overgang' en is gestopt per 1 april van dit jaar. Het is nog niet bekend of het gaat om een fout of om een eerder gemaakte afspraak. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het "natuurlijk niet de bedoeling is dat OR-leden dubbel uitbetaald krijgen".

Categorie:
Provincie: