vrijdag, 12. augustus 2016 - 15:52 Update: 13-08-2016 10:09

Militairen bij extra veiligheidscontroles op Schiphol ingezet

Militairen gaan assisteren op schiphol
Foto: Archief EHF
Haarlemmermeer

Met ingang van vrijdagavond worden er militairen ingezet bij de extra veiligheidscontroles op de luchthaven Schiphol. Dit meldt de gemeente Haarlemmermeer vrijdag. De militairen worden ingezet om de marechaussee te ontlasten.

De komende tijd blijven extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol van kracht. Dat is 12 augustus overeengekomen door de driehoek: burgemeester, hoofdofficier van justitie en Koninklijke Marechaussee/Politie, in overleg met de NCTV en luchthaven Schiphol. Daarnaast zal de KMar worden ondersteund door andere eenheden van defensie.

Begrip & veiligheid

De maatregelen vallen nog steeds binnen het huidige dreigingsscenario ‘substantieel’ en houden voorlopig ook nog aan. Loco-burgemeester gemeente Haarlemmermeer, Adam Elzakalai: 'We kunnen nog steeds niet ingaan op de aard van de informatie die wij hebben (het signaal). Dit doen we om onze bronnen te beschermen en om onze informatiepositie veilig te stellen. We begrijpen dat dit lastig is voor een buitenstaander, omdat mensen graag willen weten waarom het gebeurt. Dit snappen wij heel goed. Voor de driehoek is het belangrijk dat de veiligheid van reizigers en mensen op Schiphol voorop staat. Daarom pakken wij het op deze wijze aan. We hebben de afgelopen weken veel begrip gekregen van reizigers en mensen op Schiphol en daar zijn we blij mee.'

Reistijd

Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles op diverse wegen rond de luchthaven. Dat kan vertraging en files tot gevolg hebben. Streven is dat de vertraging niet langer is dan een half uur.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: