vrijdag, 12. augustus 2016 - 21:17 Update: 12-08-2016 21:41

Overheid waarschuwt reizigers Thailand om drukte te mijden

Overheid waarschuwt reizigers Thailand om drukte te mijden
Foto: Printscreen Youtube
Thailand

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand naar aanleiding van de bomaanslagen die er gisteren en vandaag plaatsvonden aangepast.

Nederlanders wordt geadviseerd extra alert te zijn en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Nederlanders wordt ook aangeraden om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie via de lokale media in Thailand in de gaten te houden.

De laatste ontwikkelingen

Op 11 augustus 2016 vonden twee explosies plaats op Poonsuk Road in de badplaats Hua Hin. Gevolgd op 12 augustus 2016 door explosies zowel in Surat Thani, Phang Nga, Trang als Phuket. Bij deze incidenten zijn doden en gewonden gevallen. Eerder, op 17 en 18 augustus 2015, vonden in het centrum van Bangkok bomaanslagen plaats waarbij ook slachtoffers zijn gevallen.

Vermijd drukte

Let extra op, vermijd druk bezochte plekken en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en lokale veiligheidssituatie via de lokale media.

Mogelijk worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Hierdoor kunnen bij ingangen van winkels, kantoorgebouwen, toeristische attracties en evenementen, maar ook op wegen en vliegvelden extra controles worden uitgevoerd. Met als gevolg langere wachttijden en verkeersopstoppingen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.

Categorie: