vrijdag, 2. september 2016 - 12:51 Update: 02-09-2016 15:28

Politie vindt grote hoeveelheden drugs in potten pindakaas en wenskaarten

Drugshandelaren verstopten drugs in potten pindakaas
Foto: Politie
Rotterdam

De politie heeft vorige week woensdag, bij een controle van een pand aan de Beatrice Woodstraat in Rotterdam, een grote hoeveelheid drugs gevonden die onder andere verstopt was in potten pindakaas en wenskaarten.

'Ook troffen agenten bij de verdachten in totaal 65.000,- euro en een geladen vuurwapen aan. Acht mensen zijn aangehouden', meldt de politie vrijdag.

De politie ontving van omwonenden al enige tijd signalen dat er in de woning aan de Beatrice Woodstraat iets niet klopte. In januari deed de politie nog een inval, waarbij verschillende spullen werden aangetroffen die bruikbaar zijn bij de handel in drugs. Hierna bleef het adres onder de aandacht. 

Tas geld

Bij een observatie door de parate eenheid zagen agenten woensdag 24 augustus een man uit een auto stappen en de woning in lopen. Het kenteken van de auto werd gecontroleerd en dat bleek te kunnen worden gelinkt aan verschillende incidenten met wapens en drugs. 

De man verliet kort daarna het pand met een tas, stapte in zijn auto en reed weg. De politie volgde hem en toen de man door rood reed, kreeg de auto een stopteken. De tas bleek vol geld te zitten: ruim €35.000,- De 31-jarige Capellenaar is aangehouden op verdenking van witwassen. 

Pindakaas en wenskaarten

Intussen werd de woning aan de Beatrice Woodstraat nog steeds in de gaten gehouden. Daar kwamen twee andere mannen naar buiten met volle boodschappentassen. Ook zij vertrokken met de auto en werden verderop door agenten gecontroleerd. 

In deze tassen zaten onder andere potten pindakaas en wenskaarten. Een van deze kaarten is onderzocht: tussen twee lagen papier bleken verdovende middelen te zitten. De 55-jarige Rotterdammer en 41-jarige Capellenaar zijn aangehouden.

LSD, XTC, cocaïne

Naar aanleiding van deze vondsten is de woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Bij de zoeking is in totaal ruim drie kilo LSD, XTC en cocaïne gevonden. Daarnaast vond de eenheid ook versnijdingsmiddelen, twee kilo hennep en heel veel potten pindakaas. Uit eerste onderzoek blijkt dat die waarschijnlijk gebruikt worden om de verdovende middelen wereldwijd te verzenden.

Achtervolging

Twee verdachten die tijdens het binnentreden vluchtten, werden na een korte achtervolging aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Duitser. 

In een doos die één van de verdachten bij zich had zat €30.000,- en een geladen revolver. Naast deze verdachten zijn er nog drie anderen verdachten gearresteerd: twee 22-jarige vrouwen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel en een 26-jarige Rotterdammer. 

In bewaring

De twee vrouwen zijn in de loop van het weekend heengezonden. Zij blijven wel verdachte. De zes mannen zijn dinsdag 30 augustus voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Zij zijn in bewaring gegaan. Onder leiding van het OM onderzoekt de recherche de zaak verder. Daarbij wordt ook gekeken naar de eigenaar of bewoners van de woning.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):