dinsdag, 6. september 2016 - 11:28 Update: 06-09-2016 11:29

Poolse man probeerde kind te ontvoeren in Eindhovens park

Poolse man probeerde kind te ontvoeren in Eindhovens park
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

In een park in Eindhoven aan de Jacob van Maerlantlaan heeft een man van Poolse afkomst een klein kind geprobeerd te ontvoeren.

Rond 15.00 uur was een vrouw, samen met haar twee zussen en twee kleinkinderen (3 en 1,5 jaar oud), in het park. De kinderen werden aangesproken door een zwerverachtig type, maar omdat hun oma de zaak niet vertrouwde liepen zij snel verder. De man bleef hen echter volgen.

Toen de kinderen aan het spelen waren bij de speeltoestellen kwam de man plotseling op hen afgerend en greep het 3-jarige meisje vast en wilde er mee weg rennen. Een van de zussen wist te voorkomen dat de man het kind mee kon nemen en wist haar uit zijn greep te trekken. Daarop zetten de drie vrouwen, samen met de twee kleintjes, het op een lopen. Daarbij werden zij achtervolgd door de man. Op het terrein van een nabijgelegen school wisten ze zich in veiligheid te brengen. Door de aanwezige leerkrachten werden zij binnen gelaten en deze deden de deur op slot zodat de man niet binnen kon komen.

De politie werd gewaarschuwd en deze kon de man even later aanhouden. Het bleek om een 51-jarige man uit Polen te gaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie: