woensdag, 21. september 2016 - 20:10 Update: 22-09-2016 9:00

Noodverordening in Haren voorkomt tweede Project-X

Rellen in 2012 tijdens project x in Haren
Foto: fbf
Haren

In Haren (Gn) heeft de gemeente woensdagavond extra maatregelen getroffen om een herhaling van de Project X-rellen vier jaar geleden te voorkomen. Aanleiding was volgens het Dagblad van het Noorden een actieve facebookpagina waarin wordt opgeroepen om naar het dorp te komen.

Het is exact vier jaar geleden dat er rellen uitbraken in het Groningse dorpje nadat een meisje uit het dorp een uitnodiging had verstuurd via Facebook voor haar zestiende verjaardag. Dit had zij niet openbaar gedaan en niet alleen aan haar vrienden.

Duizenden relschoppers overspoelde het dorp en lieten een spoor van vernielingen achter. Het resultaat van de rellen waren 30 gewonden en 250.000 euro schade. Om herhaling te voorkomen hhield de politie de toegangswegen richting Haren scherp in de gaten. Dit gebeurde opvallend en onopvallend. 

Noodverordening

De gemeente Haren had een samenscholingsverbod ingesteld die tot donderdagochtend 08.00 uur ingesteld. De politie controleerde iedereen die het dorp in wilde. Wie zonder redelijk doel het dorp in wil werd teruggestuurd.  Het beoogde 'reüniefeestje' van het beruchte Project X is door alle genomen maatregelen niet van de grond gekomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):