zondag, 25. september 2016 - 15:15 Update: 25-09-2016 15:17

Vrouw en kind ontvoerd door ex in Rotterdam

Vrouw en kind ontvoerd door ex Langenhorst Rotterdam
Foto: MV
Rotterdam

Zaterdag 24 september zijn een 29-jarige vrouw en haar kind vanaf de Langenhorst tegen hun zin meegenomen door de vader van het kindje, de ex van de vrouw. De politie wist de man aan te houden en de vrouw en het kind te bevrijden.

De vrouw was met haar kindje op weg naar de kinderboerderij toen zij op de Langenhorst door de man in zijn auto getrokken werden. De vrouw wist telefonisch haar moeder te waarschuwen die 112 belde. Het kenteken van de auto werd in ANPR gezet, een systeem van camera’s langs de wegen die kentekens kan lezen en dan een ‘hit’ kan geven als een auto langs rijdt. 

Vuurwapengevaarlijk

Enkele uren na de ontvoering gaf het ANPR systeem een hit. Op de Ogiersingel konden de agenten bij de 34-jarige Rotterdammer komen en hem aanhouden. Omdat de man mogelijk een vuurwapen bij zich kon dragen, is de man middels een BTGV benaderd. Een BTGV is een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten en betekent onder andere dat agenten de verdachte met getrokken wapen benaderen. Op bevel van de agenten moest de verdachte uit de auto stappen en op de grond gaan liggen. Omdat de vrouw en het kind nog in de auto zaten is met de nodige voorzichtigheid de auto en de man benaderd en de man aangehouden. De vrouw en het kindje zijn in veiligheid gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: